skip to Main Content

Uitnodiging focusgroepbijeenkomst besluitvorming

Geachte mevrouw, meneer,

Wij (Radboudumc) willen graag de allerbeste behandeling en zorg leveren. Momenteel loopt er een onderzoek naar de manier waarop besluitvorming tot stand komt, wat is de rol van de patiënt hierin en de rol van de verpleegkundige? Daarom willen wij graag van u horen hoe u de zorg u de zorg heeft ervaren. Wat is u goed bevallen en wat minder goed? Met uw opmerkingen kunnen wij de behandeling en zorg verder verbeteren. Bent u onder behandeling, of onder behandeling geweest, bij het specialisme Intensive Care in Nederland dan kan u deelnemen aan dit onderzoek.

Graag zou ik willen vragen of u deel wilt nemen aan een groepsinterview, bestaande uit patiënten en/of naasten die onder behandeling zijn geweest op de Intensive Care. Het is wenselijk dat er ook patiënten en/of naasten deelnemen die niet in het Radboudumc verbleven om een grotere opbrengst te creëren en juist ook te leren van de verschillen die er zijn tussen ziekenhuizen.

De bijeenkomst wordt door ons een focusgroepbijeenkomst genoemd. Dit gesprek zal gaan over besluitvorming en de rolverdeling hierin, vragen zullen zijn:

  • Hoe heeft u de communicatie ervaren rondom besluitvorming;
  • Bent u als patiënt/naasten betrokken geweest bij het nemen van besluiten;
  • Welke zaken die van belang zijn bespreekt u met verpleegkundigen;
  • Welke zaken die van belang zijn bespreekt u met artsen;

Dit zijn voorbeelden, u bent aan het woord en u bepaalt wat belangrijk is en besproken wordt.

Bij deze bijeenkomst zijn ongeveer 6-7 patiënten/naasten aanwezig. U praat in een kringgesprek onder leiding van een gespreksleider ruim een uur over onderwerpen die u belangrijk vind. De projectleider zal aanwezig zijn ter observatie.

De bijeenkomst wordt gehouden op maandag 6 september 2021 van 14.00 tot 15.30 uur. U bent welkom vanaf 13.45 uur.

Er zal een geluidsopname van het gesprek worden gemaakt tbv het verslag. Bij aanvang vragen wij u of u daarmee al dan niet akkoord kunt gaan.

Bij interesse zullen we zo spoedig mogelijk contact opnemen om verdere informatie te geven, gezien de korte termijn tot het interview.

Bij vragen kunt u contact opnemen met Malou van Ewijk-Dreis, tel 0631108282 of via mail: malou.dreis@radboudumc.nl.

Met vriendelijke groet,

Malou van Ewijk-Dreis
Projectleider Besluitvorming
Teamleider Intensive Care

Back To Top