skip to Main Content

IC Café Diakonessenhuis Utrecht

Datum/Tijd
23/09/2020
19:00 - 21:00

Locatie
Orangerie, Moestuin Maarschalkerweerd


Op woensdag 23 september a.s. organiseert de intensive care (IC) van het Diakonessenhuis Utrecht een IC-café voor ex-coronapatiënten. Wij willen u en uw naaste hiervoor van harte uitnodigen.

Tijdens deze avond willen we stilstaan bij ieders ervaringen tijdens en na de ziekte en vooral ook hoe iedereen hier mee is omgegaan. Wat doet zo’n opname met je als patiënt, maar ook met de naaste(n)? Welke klachten hebben mensen gehad, of zijn er nog steeds?

In dit IC-café ontmoet u andere mensen die opgenomen zijn geweest op de IC van het Diakonessenhuis vanwege een Corona infectie, en hun naasten, maar ook IC-artsen en IC-verpleegkundigen en zijn er collegae van de fysiotherapie en medische psychologie aanwezig.

Waarom een post-Corona IC-café?

De Corona crisis heeft grote impact gemaakt op iedereen, en niet in de laatste plaats voor/bij degene die met een Corona infectie op de IC hebben gelegen. De impact voor deze mensen en hun naasten moet groot zijn geweest.

Een verblijf op de IC is altijd een ingrijpende gebeurtenis en kent grote gevolgen voor de patiënten en hun naasten. Zo kunnen patiënten te maken krijgen met allerlei gezondheidsproblemen, zoals fysieke, cognitieve en psychische beperkingen, wat sinds 2012 wordt ondergebracht in het Post Intensive Care Syndroom (PICS). Ook familieleden blijken regelmatig last te krijgen van psychische klachten (PICS-F).

Daarnaast bracht deze pandemie nieuwe situaties en uitdagingen met zich mee. Zo lag u in isolatie en mocht u geen bezoek ontvangen en zorgde de onbekendheid van deze nieuwe ziekte mogelijk voor veel vragen en onzekerheid.


Datum: 23 september 2020, van 19.00 tot 21.00 uur

Locatie: Oranjerie van de Moestuin Maarschalkerweerd,
Laan van Maarschalkerweerd 2, 3585 LJ Utrecht,
T. 030-2144869
https://www.moestuinutrecht.nl


Aanmelden

Het coronavirus is nog steeds actief en de laatste weken is het aantal besmettingen ook weer toegenomen. Voor het IC-café in De Oranjerie is daarom maar een beperkt aantal plaatsen (40) beschikbaar, want ook in het IC-café houden we 1,5 meter afstand.

Plaatsen worden toegekend op volgorde van binnenkomst van de aanvraag. Bij veel belangstelling proberen we een tweede avond te organiseren.

U kunt zich aanmelden tot en met 9 september via nazorgic@diakhuis.nl of telefonisch via : 088-250 5940.

We hopen u te zien op het eerste IC café voor Corona-patiënten en hun naasten op de 23e!

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top