Maandagavond 10 december 2018 vond het eerste IC Café van Nederland plaats. Ruim 40 voormalige IC patiënten en hun naasten kwamen naar Tilburg waar medewerkers van het Elisabeth Twee Steden Ziekenhuis een informatieve en gezellige avond hadden georganiseerd in het Bruine Café van de Leyhoeve.

Het thema van deze avond was PICS (Post Intensive Care Syndroom). Na het welkomst woord van intensiviste Anne Rutten, werd er door twee ervaringsdeskundige ingegaan op hun belevingen rond en na de IC- opname. Ook was er een informatief gedeelte waarbij Anne Rutten wat dieper op PICS en PICS-familie inging. Er was volop tijd en gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan, ervaringen te delen en herkenning te vinden. Daar werd ruim gebruik van gemaakt. Soms is het fijn om te kunnen praten met iemand die echt begrijpt wat een IC-opname voor een invloed heeft op het leven van jou en je naasten. Er werd gelachen en ook een traantje weggepinkt.

IC Café is een mooie gelegenheid om in contact te komen met andere voormalig IC-patiënten en hun naasten. “Erkenning en herkenning, de puzzelstukjes vallen op hun plaats” waren opmerkingen die vaak gemaakt werden. De sfeer was uitnodigend en de reacties aan het einde van de avond waren dan ook uitermate positief. Het volgende IC Café is op 14 januari 2019 in de Leyhoeve in Tilburg. Inloop vanaf 19.00 uur, inschrijven is niet nodig.

Wees welkom!

Namens de organisatoren van het eerste IC Café in Nederland.

Back To Top