skip to Main Content

Verslag bijeenkomst IC-café Roermond

Datum: 18 september 2019
Locatie
: Roermond
Thema: PICS
Aanwezig: 35 mensen

Opening

Woensdagavond 18 september 2019 ging in Roermond het Laurentius IC-café van start. Het centrale thema was PICS. Conclusie: wordt vervolgd!

Ook in Roermond bleek weer eens dat nog maar een enkele (ex-)patiënt en/of partner heeft gehoord van het fenomeen Post Intensive Care Syndroom. Van de 35 betrokkenen die zich voor deze avond hadden opgegeven nog geen handvol. Voor velen was de presentatie daarom een eye-opener vol herkenning en was de avond bij voorbaat geslaagd. 

Aansluitend werd de mogelijkheid tot lotgenotencontact en intermenselijk contact met de professionals van de IC zichtbaar als erg waardevol ervaren. Voor een aantal aanwezigen had de bijeenkomst nog wel uren mogen duren…

Kortom: voldoende aanleiding voor het team van de IC Nazorgpoli (en natuurlijk ook voor de ervaringsdeskundigen namens ICConnect) om met veel enthousiasme de ingeslagen weg te vervolgen en alvast op zoek te gaan naar een volgende datum en een grotere zaal :-)

Back To Top