Lekker eten kan je intens gelukkig maken. Maar hoe belangrijk is voedsel voor ons brein? En wat kunnen we doen met onze voeding om dat brein en ons lichaam zo gezond mogelijk te houden? Dat ontdekt Janny van der Heijden in de nieuwe televisie serie: Voeding en ons brein. Samen met toponderzoekers test zij hun inzichten in de praktijk.
In aflevering 3 – Smaak volgt Janny een kookworkshop voor mensen die hun reuk of smaak gedeeltelijk verloren zijn. IC Connect heeft meegewerkt aan het tot stand brengen van deze kookworkshops. Want om gezond te eten is het wel handig als veel dingen je lekker smaken. Kun je daar zelf iets aan doen door je smaak te ontwikkelen? En hoe kun je toch lekker eten als je reuk en smaak verminderd zijn. Janny komt erachter dat er nog heel veel mogelijkheden zijn om tóch lekker en gezond te eten.
Kijk de aflevering op vrijdag 24 februari om 16.15 uur bij MAX op NPO 1