Er wordt een nieuwe richtlijn* gemaakt over het intuberen van intensive care patiënten en daar hebben we jouw hulp bij nodig.

Veel patiënten die op de intensive care worden opgenomen, hebben problemen met de ademhaling. Als de patiënt daarvoor beademd moet worden, wordt er een buisje in de luchtpijp geplaatst. Dit heet intubatie. Het buisje in de luchtpijp wordt op de beademingsmachine aangesloten. De beademingsmachine zal de ademhaling ondersteunen of overnemen.

De intubatie is voor veel patiënten en naasten indrukwekkend en beangstigend: word ik nog wel wakker/ wordt mijn partner, kind, vader, broer/zus nog wel wakker? Soms mag een naaste bij de intubatie zijn. Maar dit is niet altijd het geval.

We zijn heel nieuwsgierig naar jullie ervaringen. Mocht je naaste bij de intubatie aanwezig zijn, of niet? Jullie ervaringen over dit belangrijke moment van de intensive care behandeling willen we gebruiken bij het maken van de nieuwe richtlijn.

Doe je mee? Dat kan door het invullen van deze korte vragenlijst vóór 11 maart.

* In een richtlijn wordt beschreven wat goede zorg is op basis van de laatste inzichten uit wetenschappelijk onderzoek, aangevuld met ervaringen van zorgverleners en van patiënten en naasten.

Back To Top