Een Intensive Care (IC) opname is een stressvolle gebeurtenis en heeft een grote impact op patiënten en naasten. De hightech IC omgeving richt zich in de eerste plaats meestal op de medische behandeling. Dat is begrijpelijk, maar hierdoor is er niet altijd voldoende oog voor uw persoonlijke wensen en behoeften. Patiënt en familie gerichte zorg houdt in dat uw waarden en voorkeuren als uitgangspunt dienen voor het inrichten van medische en verpleegkundige zorg. Er wordt gestreefd naar welzijn en het behalen van realistische zorg doelen door een dynamische relatie tussen de patiënt, familie en zorgverleners. Door middel van een onderzoek, uitgevoerd door het Radboudumc, willen we met u van gedachten wisselen over wat patiënt en familie gerichte zorg op de IC in moet houden, en met welke interventies we de zorg kunnen verbeteren.

Als u of uw naaste in de afgelopen 2 jaar opgenomen is geweest op een Nederlandse IC, bent u van harte uitgenodigd om mee te doen. Het groepsinterview duurt ongeveer 2 uur en zal in de tweede helft van september plaatsvinden. Wij hopen dat we tegen die tijd, met inachtneming van dan geldende corona maatregelen, een fysieke bijeenkomst kunnen houden. De locatie wordt later bepaald, zo dicht mogelijk in uw buurt, al is dit wel afhankelijk van wie zich opgeeft. Wanneer u deelneemt aan dit onderzoek worden uw reiskosten vergoed en krijgt een kleine attentie.

Wilt u mee praten of heeft u vragen? Neem dan contact op met Bram Tilburgs, onderzoeker op de intensive care van het Radboudumc (bram.tilburgs@radboudumc.nl). Uw mening is van groot belang voor het verbeteren van de Nederlandse Intensive care zorg!

Back To Top