Oproep aan alle mensen die op een IC opgenomen zijn geweest en hun familieleden . Doe mee met de POST-ICU Challenge en schrijf je in voor ons team!

Zondag 26 mei 2024 vindt weer de jaarlijkse Amsterdam UMC Run plaats. Als onderdeel van dit hardloopevenement organiseert de afdeling Revalidatie dit jaar voor de 6e keer de ‘Post-ICU Challenge’. Een run van 5 km, voor en met voormalig Intensive Care patiënten.

Veel patiënten kampen na een IC-opname met fysieke, mentale en cognitieve klachten, ook bekend als het Post Intensive Care Syndroom (PICS). Met de Post-ICU Challenge wordt aandacht gevraagd voor PICS en de revalidatiezorg van (ex) IC-patiënten. De opbrengst van de Post-ICU Challenge gaat naar onderzoek voor de verbetering van IC revalidatie en nazorg.

Als voormalig IC-patiënten loop je samen met een buddy. Dit kan een familielid of een zorgverlener zijn. Ook als je nog geen 5 km kan lopen start en finish je samen. Als voormalig IC-patiënt loop je zo ver als je kan, de buddy loopt de volledige 5 km, waarmee een gezamenlijke prestatie wordt neergezet. Deze dag is tevens een gelegenheid om in contact te komen met andere mensen die op een IC opgenomen zijn geweest.

Scan onderstaande QR code om aan te melden
Inschrijving en het speciale Post-ICU challenge T-shirt zijn gratis voor voormalig IC patiënten en hun naasten. Via de inschrijflink en op de dag zelf is het mogelijk om een donatie te doen voor het goede doel: Onderzoek naar de revalidatie van mensen met het Post Intensive Care Syndroom.

Met sportieve groet,

Namens de organisatoren van de Post ICU Challenge

Back To Top