We zeiden het al in onze nieuwsbrief, maar we moeten helaas afscheid nemen van Margo van Mol in haar rol als secretaris in het bestuur van Stichting FCIC. Dat heeft wel een heel mooie reden! Ze is namelijk voor de komende drie jaar verkozen als voorzitter van de verpleegkundige sectie binnen ESICM (de European Society Intensive Care Medicine).

Daarmee willen we haar natuurlijk van harte feliciteren! Dit is een mooie rol die haar op het lijf geschreven is. Margo was mede-initiatiefnemer van FCIC en is vanaf het allereerste moment betrokken geweest bij het ontstaan van onze organisatie. Ze blijft gelukkig actief als vrijwilliger.

Margo werkte meer dan 25 jaar in het Erasmus MC. Tijdens haar carrière studeerde ze ook af als psycholoog en werd onderzoeker. Margo wilde oorspronkelijk verloskundige worden, maar kwam als verpleegkundige op de IC-afdeling te werken en besefte daar dat dit haar vak was. In de jaren daarna heeft ze zich zowel tijdens haar werk als in haar vrije tijd veelvuldig ingezet voor betere (na)zorg voor zowel IC-patiënten, hun naasten als de IC-verpleegkundigen zelf.

Margo is al sinds 2016 lid van The European Society of Intensive Care Medicine. Als voorzitter van de verpleegkundige tak van ESICM wil ze het verpleegkundig perspectief benadrukken. “Het bestuur van ESICM wordt vertegenwoordigd door intensivisten, er is best wat hiërarchie. Mijn doel is om het verpleegkundig perspectief te laten zien en de stem van IC-verpleegkundigen daar te laten horen. Ik hoop zo een rolmodel te kunnen worden.”

Bron: https://www.werkenbijerasmusmc.nl/verhalen/van-ic-verpleegkundige-tot-voorzitter-een-europees-bestuur

Back To Top