skip to Main Content
Keuzehulp Psychosociale Hulp Gelanceerd

Keuzehulp Psychosociale hulp gelanceerd

9 december 2019
Snel de juiste psychosociale hulp in de buurt vinden, is nu makkelijk met een nieuwe informatietool. Patiëntenfederatie Nederland ontwikkelde deze tool samen met Stichting FCIC en 8 patiëntenorganisaties. De tool is onderdeel van een breder project om de bewustwording en vindbaarheid van psychosociale zorg te vergroten.Het project is mede mogelijk gemaakt door Zorginstituut Nederland in het kader van de subsidieregeling Transparantie over de kwaliteit van zorg. Zorginstituut Nederland voert deze regeling in opdracht van het ministerie van VWS uit.Lees meer over de keuzehulp psychosociale zorg.Eind november is de ‘Kwaliteitsstandaard Psychosociale zorg bij ernstig somatische aandoeningen’ gepubliceerd, waarmee het aanbieden van psychosociale zorg niet meer vrijblijvend is.De kwaliteitsstandaard biedt handvaten waaruit deze zorg moet bestaan, door wie/waar deze zorg verleend kan worden en de bekostiging van deze zorg.

Back To Top