Omroep MAX maakt een uitzending over Smaak. Op  07 september as. maken zij opnames gedurende een kookworkshop (locatie Vianen) voor mensen met reuk- en/of smaakstoornis.  Wil je hierbij aanwezig zijn, meld je snel aan via: https://bit.ly/3PTqRft

Mocht je liever naar één van de andere kookworkshops komen waar geen opnames gemaakt worden: er zijn nog plaatsen vrij op 9 en 21 september en op 13 oktober!

Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

“Dit geeft me een ontzettende boost om verder te experimenteren!”

Mensen die herstellende zijn van ziekte (bv Corona) of behandeling of die (structurele) problemen hebben met smaak- en/of geur verlies ervaren veel belemmeringen rondom eten en drinken. Tijdens de kookworkshops ‘Eet goed voor jezelf’ kunnen deelnemers ervaringen uitwisselen met lotgenoten en tegelijkertijd van een topkok leren hoe je een gepersonaliseerde smaakvolle maaltijd kunt maken.

Er hebben inmiddels een aantal kookworkshops  voor mensen met geur- en smaakverlies of – verandering plaatsgevonden. Onder begeleiding van Eric-jan, Chef en verbonden aan Eten+Welzijn, gingen de deelnemers aan de slag met hapjes en gerechtjes op maat. Hoe focus je bijvoorbeeld op presentatie en mondgevoel? Welke smaakcombinaties, smaken of kruiden kun je wél gebruiken bij smaakverandering?

Het samen koken, het eten van de gerechtjes en de gesprekken tussendoor en na afloop zorgen voor een laagdrempelig onderling contact en erkenning. Een deelnemer: “Ik ben blij dat ik de recepten ook thuis kan gebruiken. Zo kan ik ze in de basis voor mezelf aanpassen. En wat fijn, die herkenning bij anderen!”

Aanmelden kan (kosteloos) via: https://bit.ly/3PTqRft

Meer informatie op Eet goed voor jezelf – Vier Keer Beter

Back To Top